Binnenzonwering is een uitstekende oplossing om overtollig zonlicht te blokkeren. Ideaal voor het behandelen van ramen in kamers die aan de zon worden blootgesteld. Naast het blokkeren van het licht, verminderen zonweringen en wavegordijnen ook schittering, beschermen ze tegen schadelijke UV-stralen en voorkomen ze kleurvervaging op tapijten, meubels en huishoudelijke oppervlakken. Even de details op een rijtje.
Waaruit wordt binnenzonwering gemaakt?
Zonneschermen voor binnen zijn gemaakt van een gecoat materiaal dat fijn en strak geweven is om licht en warmte te dekken. Meestal is dit materiaal gemaakt van vinyl, maar je hebt veel opties om uit te kiezen.
Binnenzonwering in cijfers
Zodra je raambekleding voor binnen gaat kiezen, zal je merken dat er bij verschillende zonneschermen andere opties zijn aangegeven. Deze percentages hebben betrekking op de doorlaatbaarheid, oftewel hoeveel UV-stralen en licht er worden gefilterd. Een lager percentage geeft een grotere opaciteit van de zonwering aan. Wil je bijvoorbeeld een behoorlijke hoeveelheid licht en UV-bescherming? Dan kies je best voor een zonnescherm met een percentage van 1 tot 3. Voor matige lichtbeheersing en bescherming zijn 5% zonneschermen een goede keuze. Wil je echter meer licht doorlaten, dan kun je kiezen voor binnenzonwering met een openheid tot 10%.
Biedt binnenzonwering privacy?
Zonneschermen bieden overdag matige privacy en kunnen voorkomen dat mensen in je huis kunnen binnenkijken. Zo’n wavegordijn of zonnescherm van 1%, biedt de meeste privacy. Deze hebben immers het strakste weefsel. Ben je echter op zoek naar maximale privacy boven lichtregeling? Dan ben je wellicht beter af met een meer beschermende optie, zoals rolgordijnen. Je kan natuurlijk ook het beste van twee werelden bereiken door zonneschermen te combineren met gordijnen om overdag licht te filteren en ’s nachts extra privacy te genieten.
Blokkeren zonneschermen de warmte?
Zonneschermen helpen de warmte te verminderen door verblinding te minimaliseren en tegelijk het licht te blokkeren. Net als de mate van licht die wordt binnengelaten, is de warmteoverdracht door zonwering afhankelijk van de openheid van het weefsel. Ook de stofkleur kan warmte- en lichtblokkering beïnvloeden. Aangezien lichtere stoffen meer licht weerkaatsen in vergelijking met donkere stoffen, kies je best donkere stoffen wanneer je licht en warmte wilt blokkeren.
Het komt er vooral op aan om een mooi evenwicht te vinden tussen esthetiek en functionaliteit. Met de huidige, geavanceerde textielbewerking en technieken, vind je gegarandeerd de perfecte oplossing voor jouw binnenruimtes.
Bekijk ook:
Soorten zonwering
Plisségordijnen
Gordijnen ophangen? Voorkom deze meest gemaakte fouten!
No Comments