Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

montessori bed
Kinderkamer inspiratie

10x Montessori bed


Wil je een Montessori kinderkamer inrichten? Ontdek de top 10 Montessori bedden voor een stimulerende en harmonieuze slaapomgeving. Leer hoe je de Montessori filosofie integreert in het slaapgedeelte van je kind.

De Montessori filosofie, ontwikkeld door de Italiaanse arts en pedagoog Maria Montessori, heeft de manier waarop we naar onderwijs en opvoeding kijken diepgaand beïnvloed. Haar benadering, die gericht is op de ontwikkeling van het kind als een autonome en zelfstandige individu, heeft zich niet beperkt tot de klaslokalen. Steeds meer ouders omarmen de principes van Montessori en passen ze toe in verschillende aspecten van het dagelijks leven, waaronder de inrichting van de kinderkamer.

Een cruciaal element van een Montessori-geïnspireerde kinderkamer is het bed. Dit is niet zomaar een plek om te slapen, maar een ruimte waarin het kind wordt aangemoedigd om onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar de wereld van Montessori kinderbedden. We zullen je voorstellen aan 10 inspirerende opties die perfect passen bij de Montessori-filosofie en de groei van je kind ondersteunen.

Of je nu een babykamer wilt inrichten of de kinderkamer van je peuter of kleuter opnieuw wilt ontwerpen, deze bedden bieden meer dan alleen een comfortabele slaapplaats. Ze zijn ontworpen om de nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en creativiteit van je kind te stimuleren. Dus, laten we samen op reis gaan en ontdekken hoe je een Montessori-geïnspireerde kinderkamer kunt creëren met de perfecte Montessori kinderbedden als stralend middelpunt.

Montessori bedden: Waarom zijn ze anders?

Montessori kinderbedden zijn niet zomaar bedden; ze zijn zorgvuldig ontworpen om de principes van de Montessori-filosofie te weerspiegelen en te ondersteunen. Hier zijn enkele essentiële kenmerken die deze bedden anders maken:

  • Laag ontwerp: Montessori bedden zijn doorgaans laag bij de grond. Dit bevordert de onafhankelijkheid van het kind, omdat ze gemakkelijk in en uit bed kunnen stappen zonder hulp van volwassenen.
  • Minimalistisch en eenvoudig: Ze hebben een minimalistisch ontwerp met eenvoudige lijnen en geen overbodige versieringen. Dit stimuleert een opgeruimde en rustige slaapomgeving.
  • Veiligheid en zelfstandigheid: Deze bedden zijn gebouwd met veiligheid in gedachten, met lage zijkanten om te voorkomen dat kinderen uit bed vallen. Tegelijkertijd moedigen ze zelfstandigheid aan, omdat kinderen in staat worden gesteld om zelf in en uit bed te gaan.
  • Natuurlijke materialen: Vaak worden natuurlijke materialen zoals hout gebruikt bij de productie van Montessori bedden. Dit sluit aan bij de nadruk op verbinding met de natuur in de Montessori-filosofie.
  • Ruimte voor persoonlijke expressie: Montessori bedden bieden ruimte voor persoonlijke expressie. Kinderen kunnen hun bedden versieren en aanpassen op een manier die past bij hun eigen smaak en interesses.
  • Stimulering van zelfvertrouwen: Door kinderen meer controle te geven over hun slaapomgeving, helpen Montessori bedden bij het opbouwen van zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid.

Nu je op de hoogte bent van de unieke eigenschappen van Montessori kinderbedden, laten we in de volgende sectie enkele van de meest inspirerende opties verkennen die beschikbaar zijn.

1. Kinderbed Maralis Tipi, kleur Naturel

Het Maralis tipi bed is een betoverend Montessori bed, vervaardigd uit massief beukenhout en voorzien van een natuurlijke afwerking die zowel esthetisch als functioneel is. Dit unieke Montessori bed is speciaal ontworpen om de verbeelding van kleintjes de vrije loop te laten gaan. Met zijn kenmerkende tipi-vorm en lage hoogte creëert het een veilige en uitnodigende slaapomgeving die de zelfstandigheid en bewegingsvrijheid van het kind aanmoedigt.

Wat dit Montessori bed nog specialer maakt, is het feit dat het een ontwerp is van Bruna & Núria, getalenteerde leden van het Kave Home team. Hun aandacht voor detail en passie voor Montessori kindermeubels straalt duidelijk uit in dit unieke tipi bed.

Bij Kave Home begrijpt men het belang van duurzaamheid en verantwoordelijkheid, vooral als het gaat om Montessori bedden. Daarom is het Maralis tipi bed vervaardigd uit hout afkomstig uit duurzame bossen. Het doel is ervoor te zorgen dat kleintjes niet alleen van hun slaapkamer houden, maar ook van onze planeet.

Om het speelplezier te vergroten en kinderpyjamafeestjes nog leuker te maken, kan er ook een katoenen tentzeil worden toegevoegd aan dit Montessori bed. Dit tentzeil, gemaakt van 100% katoen, transformeert het tipibed in een speeltent waarin kinderen vrij kunnen spelen en hun creatieve fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar die perfect passen bij het Montessori matras, en het beste van alles is dat ze allemaal eenvoudig in de wasmachine kunnen worden gereinigd.

Het Maralis tipi bed is niet zomaar een bed; het is een Montessori droomplek waar het kind zich kan nestelen, spelen en de wonderen van de verbeelding kan verkennen. Het creëert een magische Montessori kinderkamer waar avonturen beginnen en blijvende herinneringen worden gemaakt.

Hier verkrijgbaar voor € 209,-.

montessori bed kave home tipi bed

2. Vipack Cabane Bed 90 x 200 cm Naturel

Het Cabane bed van KidsOnly is een vrolijk Montessori bed in de vorm van een huisje, dat zowel een comfortabele slaapplaats als een leuke speelplek biedt. Kinderen worden er spontaan blij van! Dit prachtige Montessori bed is ontworpen voor langdurig gebruik, vervaardigd van massief grenenhout en afgewerkt met een matte lak. Het wordt geleverd met een lattenbodem, die 8 centimeter boven de vloer ligt voor goede ventilatie. Beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren, past het sfeervolle Cabane bed perfect in de kinderkamer. Vergeet niet om een matras apart te bestellen, zodat je kleintje er meteen van kan genieten! Bovendien kun je het combineren met meubels uit de Kidy serie voor een complete inrichting. Hier verkrijgbaar voor € 189,95.

montessori bed vipack

3. Tree Tale Montessori bed

Het Tree Tale Montessori bed is het meest klassieke kinderbedmodel van Tree Tale, dat moeiteloos past in elke kinderkamer. Het natuurlijke hout biedt duurzaamheid, stabiliteit en een gevoel van veiligheid voor het kind. Bovendien kan dit bed later worden uitgerust met een lade, die dienst kan doen als een extra logeerbed.

De bedden in het assortiment van Tree Tale zijn zorgvuldig gecertificeerd en onder strikte controle vervaardigd. Met oog voor het milieu gebruiken de leveranciers alleen hout uit duurzame bronnen, afkomstig uit bossen die specifiek worden beheerd voor de productie van houtmaterialen. In een milieuvriendelijke aanpak voegt Tree Tale geen papieren instructies toe; deze zijn online beschikbaar. Bovendien worden de bedden verpakt met een minimum aan plastic. Elke aankoop draagt bij aan de aanplant van een prachtig bos, want voor elk bed dat wordt gekocht, plant Tree Tale een boom in een TreeTale-bos. Het Tree Tale Montessori bed combineert zo niet alleen kwaliteit en duurzaamheid, maar ook aandacht voor het milieu.  Hier verkrijgbaar voor 279.

tree tale montessori bed

4. Montessori bed Loro

Bij Tree Tale zijn er ook andere hele leuke Montessori bedden te vinden, waaronder het Loro bed. Dit betoverende bed, vervaardigd uit hoogwaardig natuurlijk grenenhout, transformeert de kinderkamer in een gezellige en bijzondere plek. Met slechts een beetje verbeelding kan het bed in enkele seconden veranderen in een racewagen, een piratenschip of een prinsessenkamer.

Het materiaal van dit bed is van de hoogste kwaliteit natuurlijk grenenhout. Bedden gemaakt van natuurlijk hout staan bekend om hun stevigheid en duurzaamheid. Het hout is met grote zorgvuldigheid geschuurd en gepolijst, waardoor het de natuurlijke gladheid van hout behoudt. Dankzij deze behandelingen is het niet langer nodig om het bed te beschermen met chemische houtbeschermingsmiddelen zoals vernis of beits. Het polijstproces garandeert een 100% gladde afwerking van het hout, wat zorgt voor zowel veiligheid als een prachtige uitstraling van het Loro Montessori bed. Hier verkrijgbaar voor 299.

montessori bed loro

5. Houten stapelbaar bed voor 90cm matras Gary Kids

Het Montessori bed voor 90 cm Matras is een praktische en eigentijdse oplossing om de ruimte in de kinderkamer optimaal te benutten. Dit bed is ideaal voor kamers met beperkte ruimte en biedt de mogelijkheid om meerdere bedden op dezelfde plek te plaatsen, zodat ze beschikbaar zijn wanneer dat nodig is. Gemaakt van hoogwaardig dennenhout, is dit bed duurzaam en robuust, terwijl het eenvoudige en natuurlijke ontwerp perfect past bij elke decoratieve stijl. Hier verkrijgbaar voor €194,95.

stapelbaar montessori bed hout

6. Montessori bed Charlene

Het Nanna eenpersoonsbed, een pronkstuk uit de Sonnellino collectie, is vervaardigd van massief grenenhout. Het klassieke Scandinavische ontwerp sluit naadloos aan bij moderne trends in de inrichting van kinderkamers. Bij de productie van dit bed wordt uitsluitend onbewerkt, onbehandeld en ongeverfd hout gebruikt, waardoor de natuurlijke en prachtige houtnerfstructuur behouden blijft en een unieke sfeer toevoegt aan elk interieur.

De Sonnellino beddencollectie is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten, waarbij de ontwerpers zich vooral hebben gericht op het voldoen aan de verwachtingen van jonge gebruikers. Het bed wordt geleverd inclusief lattenbodem en heeft een hoogte van 40 cm, waardoor het perfect past binnen de Montessori filosofie, die zelfstandigheid en bewegingsvrijheid voor kinderen stimuleert. Hier verkrijgbaar voor €322.

montessori bed charlene

7. Montessori bed Ma Petite Ecole

Dit bed is ontworpen met een zeer lage lighouding, waardoor het kind moeiteloos zelfstandig kan opstaan en gaan liggen. Het ontwerp is geïnspireerd door de Montessori-methode en heeft als doel natuurlijk leren te bevorderen en de autonomie van het kind te ontwikkelen, dit alles binnen een veilige kinderkameromgeving.

Het bed is vervaardigd van MDF en gelakt met acrylverf op waterbasis. De lattenbodem is gemaakt van dennenhout. Het biedt een slaapzone van 70 x 140 cm en heeft een breedte van 80 cm, een hoogte van 40 cm en een lengte van 145 cm. Dit Montessori bed is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kinderen en hun groei, met de nadruk op zelfstandigheid en veiligheid. Hier verkrijgbaar voor €299

montessori bed ma petite ecole

8. Montessori bed Bjorn

Kinderbed Bjorn onderscheidt zich door zijn speelse ontwerp met prachtige details en een fraai uitgefreesd kader. Dit bed is vervaardigd uit zeer stevig massief hout en is werkelijk uniek in zijn soort. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat er voor iedere kinderkamer een passende keuze is.

Het design van dit bed is minimalistisch, maar het biedt tegelijkertijd zeer mooie en veilige zijkanten die dienst kunnen doen als uitvalbescherming. Hier geldt het principe van “less is more,” waarbij het weglaten van overbodige elementen voor een prachtig resultaat zorgt.

Kinderbed Bjorn wordt met liefde met de hand gemaakt door vakbekwame timmermannen. Het is een robuust massief houten bed dat direct kan worden afgehaald bij hun locatie in Veenendaal, of het kan worden verzonden. De lattenbodem is inbegrepen, waardoor het bed klaar is voor gebruik zodra het wordt geleverd. Hier verkrijgbaar voor €279,95.

rockwood montessori bed

9. Groot vloerbed

Het peutervloerbed van KidsDream.Land, geschikt voor peuters vanaf 1 jaar, belichaamt een wereld waar comfort, stijl en ecologisch vakmanschap samenkomen. Dit zorgvuldig ontworpen peutervloerbed is een manifestatie van de onwankelbare toewijding aan kwaliteit, veiligheid en de kernwaarden van de Montessori-filosofie. Hiermee kunnen ouders de slaaproutine van hun kinderen transformeren en hun onafhankelijkheid stimuleren, dankzij het naadloze samenspel van natuurlijke schoonheid en doelgericht design.

De belangrijkste kenmerken van het peutervloerbed van KidsDream.Land omvatten milieuvriendelijk vakmanschap, waarbij elk bed met de hand is gemaakt van milieubewust espen- of elzenhout, wat de toewijding aan duurzaamheid en natuurlijke materialen weerspiegelt. Geïnspireerd door Montessori-principes, zijn de bedden zorgvuldig samengesteld om de onafhankelijkheid te stimuleren en het ontdekkingsgevoel van peuters aan te wakkeren. Veiligheid staat voorop, met bedden behandeld met milieuvriendelijke bijenwas of verf op waterbasis, met een zachte honinggeur. Het peutervloerbed van KidsDream.Land biedt ouders en kinderen een comfortabele en stimulerende omgeving die perfect past bij de Montessori-filosofie. Hier verkrijgbaar voor € 124,50.

groot montessori vloerbed

10. Montessori Ecologisch Houten Kinderbed

Het Montessori kinderbed Robincool Sweet Dreams omarmt de kernwaarden van de Montessori-methode, en biedt een omgeving waarin kinderen op een vrije, interactieve en geïndividualiseerde manier kunnen leren en ontwikkelen. Dit bijzondere bed is ontworpen met aandacht voor detail en gemaakt van ecologisch hout, wat betekent dat het geen gevaarlijke chemische behandelingen bevat die schadelijk kunnen zijn voor kinderen. Bovendien is dit bed volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar, waardoor het bijdraagt aan het bevorderen van milieubehoud.

Kinderen die slapen in het Robincool Sweet Dreams Montessori kinderbed leren terwijl ze spelen. Het bed is ontworpen volgens methodologieën die leren en plezier combineren, waardoor kinderen genieten van het ontdekken van de wereld om hen heen terwijl ze comfortabel en veilig rusten.

Dit bed is gemaakt voor onbeperkt plezier, en het merk Robincool heeft bij het ontwerp rekening gehouden met de veiligheid en duurzaamheid van het bed, zodat kinderen er langdurig van kunnen genieten. Het is aanbevolen voor kinderen vanaf +3 jaar, en het biedt een inspirerende omgeving voor hun groei en ontwikkeling binnen de Montessori-filosofie. Hier verkrijgbaar voor €148,74.

montessori bed huis

Met deze 10 prachtige Montessori kinderbedden hebben we een reis gemaakt door de wereld van kinderkamerinrichting, waarin comfort, stijl en de waarden van de Montessori-filosofie samenkomen. Elk bed biedt een veilige en stimulerende omgeving voor de ontwikkeling van uw kinderen, waarin ze op een natuurlijke en speelse manier kunnen leren. Of het nu gaat om het ecologische vakmanschap, het minimalistische design of het gebruik van duurzame materialen, deze bedden zijn niet alleen een aanvulling op de kinderkamer, maar ook op de groei van uw kinderen. Kies het bed dat het beste past bij de behoeften en persoonlijkheid van uw kleintje en geef ze de ruimte om te dromen, spelen en ontdekken. Met Montessori kinderbedden wordt de kinderkamer een plek waar leren en plezier hand in hand gaan, en waar elk kind zijn eigen unieke reis kan beginnen.

Bekijk ook:
Kinderkamer inrichten volgens de Montessori methode
Kleine kinderkamer inrichten
Kinderkamer inrichten? 10 Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.